11 Temmuz Cuma günü Irak’ın Süleymaniye kentinde 30 PKK’lı silah bırakmış ve silahlarını yakarak imha etmişti. Bununla birlikte uzun zamandır tartışılan barış süreci için büyük bir adım atılmış oldu.

Sürece ilişkin barış sürecinin mimarı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den mesaj gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bir program kapsamında gerçekleşen silah bırakmaya dair açıklamalarda bulunmuştu.

Dem Partiden Özel'e Ziyaret

PKK'nın silah bırakmasının ardından DEM Parti heyetinin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret edeceği öğrenildi.

DEM Parti, PKK'nın silah bırakmasının ardından siyasi parti ziyaretlerine başlayacak. Buna göre, DEM heyeti, ilk olarak çarşamba günü saat 16.00'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret edecek.

Perşembe günü ise saat 13.00'te CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelecek. Bu ziyaretler, DEM Parti'nin siyasi arenada yeni bir döneme girişinin önemli adımları olarak değerlendiriliyor.