Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ihtiyaç sahibi aileler tespit edilerek hanelerin gıda ihtiyaçları giriliyor. Böylelikle Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi hanelere gıda yardımı sağlandı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahibi aileler için SYDV’lere 1,4 milyar lira ek kaynak aktarıldığını söyledi.
Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıfları
“SYDV’LERE HER YIL DESTEK SAĞLIYORUZ”
Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, destek hakkında şu ifadelerde bulundu:
“Türkiye genelindeki SYDV’ler aracılığıyla ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen hanelerin gıda ihtiyaçlarının karşılanması için ayni ve nakdi olarak destek verdiklerini belirterek, Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi hanelere gıda yardımı amacıyla SYDV’lere her yıl ilave kaynak aktardıklarını hatırlattı” dedi.
Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur
“1,4 MİLYAR LİRA TUTARINDA EK KAYNAK AKTARILDI”
SYDV’lere aktarılan kaynağın ihtiyaç sahibi hanelere ulaştırılması için ekiplerin titiz bir çalışma yürüttüğünü bildiren Göktaş,
“Dini bayramlarımız öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmesi için yardımda bulunuyoruz. Bu kapsamda Ramazan ayı öncesinde vatandaşlarımızın gıda ihtiyaçlarının karşılanması için SYDV’lerimize 1,4 milyar lira kaynak aktarmıştık.
Şimdi de Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin başta gıda olmak üzere temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için SYDV'lere 1,4 milyar lira tutarında ek kaynak aktardık.
Bayram öncesinde ihtiyaç sahibi hanelere yönelik yardımları hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırarak yanlarında olacağız. Kurban Bayramı'nın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı güçlendirmesini dilerim.” ifadelerini kullandı.