07:13 - Askeri helikopter düştü! Şehitlerin isimleri belli oldu
07:03 - Eyyübiye’de Husumetli iki grup arasında kavga!
06:48 - Haliliye ilçe Emniyetinden ‘ŞOK’ uygulama! Tek tek arandı
06:46 - Ak Parti Haliliye ilçe yönetim kurulu listesi açıklandı
06:41 - Urfa’da sokak ortasında vahşet! 1 ölü
06:39 - Urfa’da terör estiren kavga: Her şeyi yakıp yıktılar
06:38 - Urfa’da Şüpheli araçtan silah ve uyuşturucu çıktı
07:23 - 67 binden 620 adet dağıtılacak: Aralarında Urfa da var
07:29 - Vekil Özcan rakamları duyurdu! Urfa’ya dev destek
07:28 - Urfa dahil 6 ilde dev operasyon! Çok sayıda gözaltı var
Şanlıurfa’ya geçici görevlendirme ile gelen onkoloji uzmanları da kenti terk etti. İddiaya göre doktorlar şartları uygun bulmadığı için göreve devam etmek istemedi. 2 milyondan fazla nüfusa sahip kentte geriye sadece bir doktor kaldı. Başka bir şehre gitmeye imkanı olmayan hastalar, onkoloji hastanesi yapılmasını istiyor. Ancak hasta yakınlarının yaptığı başvurulardan henüz bir sonuç alınamadı.
Sık sık hastane ve personel yetersizliğiyle gündeme gelen Şanlıurfa, yine doktor yetersizliğiyle çalkalanıyor. Geçici görevlendirme ile gelen onkoloji uzmanlarının görev süresi doldu. Ancak doktorlar, görev süresi dolduktan sonra kenti terk etti. Doktorların koşullardan memnun olmadıkları gerekçesiyle görev sürelerini uzatmak istemedikleri iddia ediliyor.
İddianın sahibi eşi kanser hastası olan Necdet Erdoğan, “Esas sıkıntı bundan sonra başlayacak. Hastalar kemoterapi ilacı almaya gidecek ama doktor yok” diyor.
EŞİ BİR YILDIR TEDAVİ GÖRÜYOR
55 yaşındaki Erdoğan’ın eşi Müjgan Erdoğan’a bir yıl önce Harran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meme kanseri teşhisi konuldu. Teşhisin ardından tedaviye başlandı ve Müjgan Erdoğan 21 günde bir doktora giderek ilaç almak zorunda.
“KOMŞUDA HASTANE VAR BİZDE DOKTOR BİLE YOK”
“Eşim her 21 günde ilaç almak zorunda olan bir kanser hastası” diyen Necdet Erdoğan, “Maalesef Şanlıurfa’da bu hastalığın doktoru yok. Harran Üniversitesinde iki, Haliliye Ek Hizmet Binasında bir doktor vardı. Şartlar uyuşmadığından onlar da görevlerinden ayrıldı. Her iki hastanenin arası ortalama 25 kilometre. Biz bu iki hastane arasında mekik dokuyoruz. Komşu şehir Gaziantep’e onkoloji hastanesi varken bizde doktor bile yok” şeklinde konuştu.
HASTANE YAPILMASINI İSTİYORLAR
Erdoğan, “Doktor eksikliği ile ilgili çeşitli yerlere yazılar yazdım ama henüz olumlu bir sonuç alamadım. Milletvekillerinin bu sorunla ilgilenmelerini bekliyoruz. En azından Şanlıurfa’ya bir onkoloji hastanesi yapılması noktasında çalışma yapsalar iyi olurdu” dedi.
“ESAS SIKINTI ŞİMDİ BAŞLAYACAK”
Kentte görev yapan sadece bir onkoloji uzmanı kaldı. Ancak bir doktorun onca hastaya yetişmekte zorlandığı öne sürülüyor. Erdoğan,”Geçici görevlendirmeyle gelen doktorlar yeni gitti” diyerek şunları kaydetti: “Esas sıkıntı bundan sonra başlayacak. Hastalar kemoterapi ilacı almaya gidecek ama doktor yok. Ya doktoru bekleyecekler ya da komşu illere gidecekler ama vatandaşın komşu illere gidecek gücü var mı acaba?”
BİR DOKTOR DAHA GÖREVE BAŞLAYACAK
Öte yandan Şanlıurfa’ya atanan bir onkoloji uzmanının önümüzdeki günlerde göreve başlayacağı belirtiliyor. Ancak hasta ve hasta yakınları, yapılan atamayı da yetersiz bularak kesin bir çözüm bekliyor.