10:03 - Asgari ücret 5 bin TL olacak
09:59 - kilosu 58,50 liradan satıldı
09:54 - korkutan iddia 20 ton Siyanür Fırat’a karıştı!
12:08 - başıboş köpek çocuğa saldırdı!
11:38 - Urfa’ya “Şanlı” unvanı verilişinin 38. yıl dönümü
11:15 - DEDAŞ çalışmasında ev yandı iddiası
11:10 - doktorlar gitti: Bir çok bölüm kapandı
10:58 - 38 yıl önce Şanlıurfa’ya verilmişti: Vali Ayhan’dan mesaj!
10:54 - 1’i kadın 3 kişi hayatını kaybetti!
10:50 - hastadan öyle bir şey çıktı ki!
Türkiye en sıcak illerinden Şanlıurfa’da sıcak havalar nedeniyle serinlemek için baraj, sulama kanalı ve göletlere girenler boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kalırken, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden konuya ilişkin uyarı geldi.
Dsi Genel Müdürlüğü, suyun depolanması amacıyla inşa edilen baraj, gölet, sel kapanı, regülatör ve sulama kanallarında yüzülmemesi gerektiği vurgulandı.
HER YIL ONLARCA CAN GİDİYOR
Şanlıurfa’da Yaz ayında 45 dereceyi bulan hava sıcaklığının kırsal kesimde bulanan çocuklar tehlikeli sulama kanalarında serinlemeye çalışıyorlar. Her yıl onlarca kişinin hayatını kaybettiği sulama kanalları, uyarılara rağmen gençlerin ve çocukların serinleme mekanı olmaya devam ediyor.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) baraj, gölet, sel kapanı, regülatör ve sulama kanallarında yüzülmemesiyle ilgili olarak bir açıklama yayımladı. Söz konusu açıklamada, “Ülkemizde özellikle hava sıcaklığının artış gösterdiği yaz aylarında serinlemek amacıyla kurumumuz tarafından inşa edilen baraj, gölet, sel kapanı, regülatör ve sulama kanallarını suya girilmemesi, girenlerin uyarılması ve engellenmesi can kayıplarını önleyeceğinden, bu yapılar etrafında yer alan uyarı tabela ve yazı
DSİ UYARDI: SAKIN BARAJ VE SULAMA KANALLARINA GİRMEYİN!
DSİ’den yapılan açıklamada, suyun depolanması amacıyla inşa edilen baraj, gölet, sel kapanı, regülatör ve sulama kanallarında yüzülmemesi gerektiği belirtildi.
Açıklamada, Türkiye’de özellikle hava sıcaklığının artış gösterdiği yaz aylarında serinlemek amacıyla kurum tarafından inşa edilen baraj, gölet, sel kapanı, regülatör ve sulama kanallarında suya girilmesinin taşıdığı risklere dikkati çekilerek, bu alanlarda suya girenlerin uyarılmasının can kayıplarını önleyeceği ve söz konusu yapıların etrafında yer alan uyarı tabelalarına mutlak surette uyulması gerektiği vurgulandı.
larına mutlak surette uyulması vatandaşlarımızın menfaatine olacaktır” ifadeleri kullanıldı.