10:03 - Asgari ücret 5 bin TL olacak
09:59 - kilosu 58,50 liradan satıldı
09:54 - korkutan iddia 20 ton Siyanür Fırat’a karıştı!
12:08 - başıboş köpek çocuğa saldırdı!
11:38 - Urfa’ya “Şanlı” unvanı verilişinin 38. yıl dönümü
11:15 - DEDAŞ çalışmasında ev yandı iddiası
11:10 - doktorlar gitti: Bir çok bölüm kapandı
10:58 - 38 yıl önce Şanlıurfa’ya verilmişti: Vali Ayhan’dan mesaj!
10:54 - 1’i kadın 3 kişi hayatını kaybetti!
10:50 - hastadan öyle bir şey çıktı ki!
Şanlıurfa’da doktor eksikliğinden dolayı oluşan hasta kuyrukları ile emar ve ultrason 20 yıl öncesini aratmıyor.
doktorlar gitti: Bir çok bölüm kapandı
Şanlıurfa’nın nüfusu 3 milyona yaklaşırken koskoca kentte bir çok branşta doktorların olmadığı için Şanlıurfalı aileler Gaziantep ve Adana yollarına düşüyor.
Türkiye’nin en kalabalık ve genç nüfusun yoğun olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa’da, her yıl ortalama 60 bini aşkın çocuk dünyaya geliyor. Buna karşın yaklaşık 500 Bin Suriyeli vatandaş buna dahil değil. Şanlıurfa son yıllarda hastane yatırımına karşın doktor kadrosunun yetersizliği nedeniyle dikkat çekiyor. Özellikle çocuk branşlarında ciddi eksikliğin olduğu Şanlıurfa’da, vatandaşlar başka illerin sağlık kuruluşlarında tedavi arıyor.
Şanlıurfa’da bulunan 2 bin çölyak hastasından 720’si çocuk gastroloji bölümünde doktor olmaması hastaları çevre illere yönlendiriyor.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ’NDE BİR ÇOK BÖLÜM KAPANDI
Son yıl bir yılda Şanlıurfa Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde9’dan fazla bölüm kapandı. Kapanan bölümler nedeniyle çok sayıda hasta vatandaş çevre illerdeki hastanelere gitmek zorunda kaldı. Göğüs Cerrahi, Önkoloji Bölümü, Hematoloji, Nefroloji, Patoloji, Çocuk Hematoloji, Çocuk Onkoloji ve Organ Nakli kapanan bölümler arasında yer aldı.
Şanlıurfalı vatanlaşalar, başta Milletvekillerine , Bürokratlarına, Vali, Belediye başkanlarına ve Kentte bulunan yaklaşık Bin 300 STK temsilcilerine seslenerek Şanlıurfa’nın sağlık sorununa bir çözüm bulunsun
Kaynak urfanatik.